Judósok és kajakosok a Szolnoki Holt-Tisza part megújításáért!

2012. március 11-én egy maroknyi kis lelkes csapat – fiatal sportolók, edzők, sportvezetők és szülők – szolnoki civilek invitálására összegyűltek a holt-tiszai kajak-kenu bázison, hogy vasárnap délelőttjüket rászánva rendbe tegyék a versenypálya mentén a sétáló ösvény egy szakaszát. Az akció keretében összeszedték a szemetet, levágták a nádat és kivágták a gazt. A több tucat sportoló között ott voltak a szolnoki judósok Török Ferenc, a kajakosok és kenusok Bordács Balázs vezetésével, a civilek között pedig feltűntek a Baross 22 rendelő orvosai valamint a SportCentrum Kft. vezetői is.

A Zöld Misszió Egyesület által biztosított szerszámokkal reggel 9.30-tól délig dolgoztak a fiatal sportolók és edzők, melynek eredményeként egy 400 méteres partszakaszon 25 db 50 l-es hulladékgyűjtő zsákot töltöttek meg szeméttel. Német Tibor és junior judokái ez idő alatt egy kb 30 m-es partszakaszon kézi gépekkel levágták a nádat és a gazt, melyet aztán Csényi Gabor és fiatal növendékei gyűjtöttek össze, minek után ezen a területen megközelíthetővé vált a part. A reggeli munkamegbeszélésen az önkéntes munkára összegyűlt csaknem 50 fő számára a Zöld Misszió egyesület képviselője rövid tájékoztatást adott az egyesület céljairól, majd szólt a modern hulladék gyűjtés és kezelés gyakorlatáról.

A judósok önkéntes munkája azért is figyelemre méltó, mivel előzőnapon még a Solti Tavasz Kupán szerepeltek Török Ferenc és Csényi Gábor tanítványai, ahol több arany, ezüst és bronzérmet szereztek és a csapat egyenlő pontot gyűjtve az első helyezettel, csak az összetett számításnak köszönhetően csúszott le az arany serlegről.

Az akció zárásaként, a jól megérdemelt munka eredményeképpen a résztvevők – civilek, judosok és kajakosok – együttesen fogyasztották el a Boros Jenő által felajánlott alapanyagból készült, Török Ferenc „mester szakács” által bográcsban megfőzött finom tiszai halászlevet.

A szervezők nevében köszöni mindenki munkáját Dr. Buczkó István és a Baross 22 orvosi csoportpraxis. www.baross22.hu